Family Weekend 12 - 14/10: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 12 - 14/10: 10 ξεχωριστές Family Weekend 12 - 14/10: 10 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Μουσική και φίλοι" από τους Burger Project 

 

Ένα χιουμοριστικό, πολυ-πολιτισμικό ταξίδι, που φανερώνει στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με όχημα τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους, καθώς αναζητούν μαζί με τους ήρωες ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται "παρεόφωνο".

 

Με τους: Αλέξη Ιωάννου, Θάνο Κοσμίδη, Έλενα Ιωάννου, Αλέκο Γεωργουλόπουλο

 

Τιμές; 8€ - 10€

Πότε; 13/10, 12:00

Που; Θέατρο Πόρτα

 

 

xiponanonoi

 

 

"Χιονάνοι"

 

Οι Patari Project βυθίζονται στο μύθο της Χιονάτης και των Επτά Νάνων. Μέσα από μια νέα, ενθουσιώδη ανάγνωση, το γνωστό σκοτεινό παραμύθι ζωντανεύει με αναπάντεχο τρόπο με τους ήρωες της αγαπημένης ιστορίας να σκαρφαλώνουν στις δυο -αυτή την φορά- πλατφόρμες των Patari. Αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα στον μαγικό καθρέφτη, τι θα δούμε; Το καλό ή το κακό; Την παρέα ή τη μοναξιά; Τον θαυμασμό ή τη ζήλεια; Στους Χιονάνους, δύο αντίθετοι κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά.

 

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου

Με τους: Θεοδόση Κώνστα, Θάνο Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιώργο Σύρμα, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Αποστόλη Ψυχράμη

 

Τιμές; 8€ - 10€

Πότε; 13/10, 17:00

Που; Θέατρο Πόρτα

 

 

18951 16970 regular 42573055 864549010601340 6987720063251906560 n

 

"Το Αστερόπαιδο" του Όσκαρ Ουάιλντ

 

Το υπέροχο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, που έχει διαβαστεί από εκατομμύρια αναγνώστες, κάθε ηλικίας, σε όλο τον κόσμο, δραματοποιείται επί σκηνής, συνδέοντας την τέχνη της αφήγησης με την τέχνη του θεάτρου. 


Μια χιονισμένη νύχτα, ένα αστέρι πέφτει στη γη. Ένας ξυλοκόπος βρίσκει ένα μωρό, τυλιγμένο σε ολόχρυσο μανδύα. Το Αστερόπαιδο μεγαλώνει με αγάπη και τρυφερότητα, ενώ όλο το χωριό θαυμάζει την ομορφιά του. Η εμφάνιση και η καταγωγή του, όμως, το κάνουν εγωιστή. "Είμαι παιδί των αστεριών έχω μεγάλη χάρη", περηφανεύεται και συμπεριφέρεται άσχημα, ακόμα και στους πιο αδύναμους. Η μεταμόρφωσή του έρχεται μέσα από μια ακραία περιπέτεια, όπου το πανέμορφο, μα δύστροπο παιδί, ανακαλύπτει τη χαρά, που βρίσκεται στην καρδιά που συναισθάνεται, αγαπά και προσφέρει.

 

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου 

Παίζουν: Άννα Παπαμάρκου, Στέφανος Αλεξόπουλος, Αελλώ Βαρδοπούλου-Γαλάνη, Γιώργος Κοντογιάννης, Δέσποινα Κυριακίδη 

Στο σαντούρι, ο Αθανάσιος Ψέλτουρας 
Στο νέυ, η Αελλώ Βαρδοπούλου-Γαλάνη 

 

Τιμές; 8€

Πότε; 13/10, 15:30

Που; Θέατρο Altera Pars

 

 

404703

 

"αβγώ"

 

Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται από τότε, σε κάθε μεγάλο βήμα, σε κάθε σημαντικό στάδιο της ζωής μας. Στην παράσταση, παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι, σύμβολο της εμβρυακής ζωής, που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο μέσα σε ένα αυγό. Στην αρχή, βιώνει τη σχέση του με τη ζωή μέσα από τη μητέρα του. 

 

Σίγα σιγά όμως το ανθρωπάκι μεγαλώνει και μαζί με αυτή την εξέλιξη, μεγαλώνει και η αντίληψή του. Αρχίζει κι αφουγκράζεται περισσότερους ήχους κι όσο προσπαθεί να τους μεταφράσει και να τους κατανοήσει, τόσο μεγαλώνει κι η περιέργειά του γι’ αυτό που βρίσκεται έξω από τον δικό του κόσμο, έξω από το αυγό...

 

Τιμές; 10€, 8€

Πότε; 14/10, 10:30

Που; Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"

 

 

401760

 

"Ο πρίγκιπας και ο φτωχός" του Μαρκ Τουαίην

 

Τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, αποφασίζουν ν’ αλλάξουν θέση; Μια κοινωνία στο έλεος ενός ζητιάνου κι ένας πρίγκιπας στο έλεος μιας κοινωνίας. Το έργο μιλά για τη δικαιοσύνη, την κατάχρηση της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, αλλά και τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το δικαίωμα όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών, στο όνειρο.

 

Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Δικαίος, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Άννα Κλάδη, Αθανασία Κουρκάκη, Μάριος Κρητικόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντέας, Αθηνά Μουστάκα, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Τζένη Παρασκευαΐδου, Γιώργος Πατεράκης, Κωσταντίνος Πλεμμένος

Μουσικοί επί σκηνής: Νίκος Καρύδης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος

 

Τιμές; 10€ ενήλικες, 7€ παιδικό / Β΄εξώστης 5€ (ενιαίο) / 2 γονείς - συνοδοί και δυο παιδιά 32€, 2 γονείς - συνοδοί και 1 παιδί 25€

Πότε; 14/10, 12:30 & 16:00

Που; Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Rex (Παιδική Σκηνή)

 

 

402959

 

 

"Ο Έμπορος της Βενετίας"

 

Μια ιστορία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ,του σπουδαίου αυτού παραμυθά!Ναι,αλλά ποια; Ποια απ' όλες; Την ιστορία μ' εκείνη την πόλη, που οι κάτοικοί της σχεδόν ζουν μες στο νερό και όποτε θέλουν έχουν καρναβάλι! Εκείνη την ιστορία με τα καράβια που ταξίδευαν σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά κανείς δεν ήξερε αν θα έφταναν στον προορισμό τους! Την ιστορία με το κορίτσι που θα παντρευόταν μόνο όποιον κέρδιζε τη δοκιμασία με τα τρία κουτιά! Εκείνη, με τον νεαρό Μπασάνιο που ρίσκαρε τα πάντα για την αγαπημένη του! Με τα δυο κορίτσια που ντύθηκαν αγόρια κι έκαναν τους δικηγόρους στο Μεγάλο Δικαστήριο! Και μ' εκείνον τον άλλον!...

 

Θεατρική διασκευή για παιδιά - Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου 

 

Παίζουν: Κωνσταντίνος Λάγκος - Δημήτρης Γκουτζαμάνης (διπλή διανομή), Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Κλείτος Κωμοδίκης, Άννα Μαντά, Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Παπαθανασίου, Ουσίκ Χανικιάν 

Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης 

 

Τιμές; 7€ - 10€

 

Πότε; 14/10, 11:30 & 15:00

 

Που; Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

 

      400222      

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

 

"Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα"

 

Στον εκθεσιακό χώρο γίνεται ξενάγηση με ιστορική αναδρομή της πορείας της κούκλας μέσα στο χρόνο και τον κόσμο. Κούκλες από όλο τον κόσμο που εκτείνονται χρονικά από τις αρχές του 1900 έως τις μέρες μας. Πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις. 

 

Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι να ανατρέψει τη στερεοτυπική αντίληψη ότι το κουκλοθέατρο απευθύνεται μόνο σε παιδικό κοινό, επιχειρώντας μια νέα προσέγγισή του ως καλλιτεχνικού είδους που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων τριημέρου: 
• Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 20.00: "Οι κυνικοί στον Άδη" - Θέατρο Σκιών από το Μικιό Θέατρο Σκιών 
• Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στις 20.00: "Τι άκουσε η κούκλα" - Αφηγήσεις με ιστορίες ζωής, μύθους και παραμύθια από τον Στέλιο Πελασγό 
• Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στις 20.00: "Μισοκοκοράκος" - Κουκλοθέατρο από το "Εργαστήρι Μαιρηβή".

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη 

Που; Εργαστήρι Μαιρηβή

 

 

KIPOIUROII

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

"Μικροί κηπουροί με πινέλα"

 

Το αγαπημένο υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο κηπουρικής μικρών και μεγάλων επιστρέφει, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Τα παιδιά με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν κάτω από τον ζεστό φθινοπωρινό ήλιο. Παιδιά 3-10 ετών εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται "μικροί κηπουροί" και φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους. Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήρι: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα. 

 

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: 2130109325, 2130109300,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.gasmuseum.gr.

 

Τιμές;  6€

Πότε; 14/10, 11:00 - 12:00

Πού; Παιδική χαρά, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

 

1 panida

 

Γιορτή των Πουλιών 2018

 

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Α. Τρίτσης" στο Ίλιον, θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή γιορτή στη φύση με παρατήρηση πουλιών και άλλες δράσεις αφιερωμένες στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών.

 

Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνουν: 
- Παρατήρηση Πουλιών 
- Περιήγηση στις λίμνες του Πάρκου 
- Παιδικά εργαστήρια 
- Απελευθέρωση πουλιών 
** Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ 

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Πότε; 14/10, 11:00 - 14:00

Πού; Κεντρικές λίμνες (χώρος ευκαλύπτων) στο Πάρκο "Α. Τρίτσης"

 

 

attica 1200x779 c

 

 

Οικογενειακή Κυριακή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

 

Μαζευόμαστε όλοι στις 14 Οκτωβρίου στο Πάρκο για την πιο χαρούμενη Κυριακή του μήνα και ένα μοναδικό "Τρελό Κοντσέρτο". Το Πάρκο ενώνει τις δυνάμεις του και την αγάπη που μοιράζεται για τα παιδιά και την οικογένεια με τους Burger Project και οργανώνουν την πιο χαρούμενη Κυριακή για μικρούς και μεγάλους.

 

Αν είστε έτοιμοι για μια διαδραστική συναυλία γεμάτη με μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, τότε ελάτε να απολαύσετε τους μοναδικούς Burger Project και το "Τρελό Κοντσέρτο" τους. Το διαδραστικό μουσικοθεατρικό πρόγραμμα ενεργοποιεί τη φαντασία μικρών και μεγάλων, και μας καλεί όλους σε μια γιορτή ήχων, ρυθμού και πολύ χορού.

 

Tιμές; Ενήλικες: €18, Παιδιά 3-12 ετών: €14 , Κάτω των 3 ετών: Δωρεάν / Οικογενειακά: Οικογενειακό - 2 γονείς + 2 παιδιά (3-12 ετών): €60 / Οικογενειακό - 2 γονείς + 3 παιδιά (3-12 ετών): €72

Πότε; 14/10, 12:00 - 17:00

Πού; Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.